MAKANDRA

Schuif aan bij Solid Ground Movement! De plek waar we met elkaar (makandra) sterk staan, ongeacht onze verschillen in afkomst, geloof, huidskleur of seksuele voorkeur. Ter ere van Keti Koti gaan we deze avond niet alleen nanga makandra (met elkaar) het verleden herdenken, maar ook hoopvol vooruitkijken naar een toekomst zonder enige vorm van slavernij.

De tuin zal in het teken staan van de afschaffing van de slavernij en hiphop dansschool Solid Ground Movement roept iedereen op om zich te verenigen, te reflecteren en de vrijheid te vieren. Samen sta je sterk, vorm een eenheid met elkaar en symboliseer de kracht waarmee ooit de ketting van slavernij is verbroken. Aan de hand van diverse dansoptredens van o.a. Junadry Leocaria, Project Sedap en de aanstormende talenten van BOINK en Solid Ground Movement wordt de vrijheid gevierd en tegelijkertijd stilgestaan bij een leven in slavernij.

De avond zal starten met een traditionele Heri Heri maaltijd van KIP Republic, vergezeld door de opzwepende funky afrobeats van DJ Lovesupreme.

Sugarcoated – Junadry Leocaria

Danseres Junadry Leocaria met haar aangrijpende stuk ‘Sugar Coated’ je mee terug in de tijd van de slavernij. Een ingrijpende solo waarmee Junadry haar voorouders eert en zonder dit te ‘sugar coaten’ de pijn laat zien waar haar voorouders doorheen zijn gegaan.

Tijdslot 1, 3 & 4

Beeld: Pakhuis de Zwijger/Froukje Romkema

Grotesque – Lost & Found

Groningse hiphop crew Grotesque staat bekend om hun strakke choreografie, diverse hiphop stijlen en theatrale performances. Met Lost & Found visualiseren ze hoe je jezelf kan verliezen, maar met behulp van mensen om je heen weer terugvindt.

Tijdslot 1, 2, 3 & 4

Solid & BOINK!

Samen met de jonge talenten van Solid en BOINK! zal choreograaf Henry O’Tawiah een dans maken die in het teken zal staan van de vrijheid en een toekomst zonder enige vorm van slavernij. Zijn jonge dansers behoren tot de toplaag van de fusion danslessen op de woensdagmiddag bij Solid.

Tijdslot 1, 2 & 3

Yu di Kòrsou – Juersson Hermanus

Yu di Kòrsou gaat over de Antillen en Juersson. In deze voorstelling deelt hij zijn persoonlijke herinneringen en gaat hij de zoektocht aan naar zijn Antilliaanse roots om te kijken wat het betekent voor hem als persoon en danser.

Tijdslot 2 & 4

Over het gerecht: heri heri

De heri heri betekent helen. Het gerecht is een eenpans gerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met geschiedenis. In de afrodiaspora is het vooral ook een favoriet en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende vieringen.

Locatie

Dit programma vindt plaats in de Tuin. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *