MAKANDRA

Schuif aan bij Solid Ground Movement! De plek waar we met elkaar (makandra) sterk staan, ongeacht onze afkomst, geloof, huidskleur of seksuele voorkeur. Ter ere van Keti Koti gaan we deze avond niet alleen nanga makandra (met elkaar) het verleden herdenken, maar ook hoopvol vooruitkijken naar een toekomst zonder enige vorm van slavernij.

De tuin zal in het teken staan van de afschaffing van de slavernij en hiphop dansschool Solid Ground Movement roept iedereen op om zich te verenigen, te reflecteren, en de vrijheid te vieren. Samen sta je sterk, vorm je een eenheid met elkaar en symboliseer je de kracht waarmee ooit de ketting van slavernij is verbroken.

De avond zal starten met een traditionele Heri Heri maaltijd van KIP Republic.

 

Geniet van het toffe dynamische muziek-trio Rens, Jaïr & Ome Uncle en van diverse dansoptredens door o.a. Kevin Cruden, Jesse Blom, Saskia Nartey-Wemegah, William Jagerman en aanstormende talenten van BOINK en Solid Ground Movement.

 

 

 

 

Over Free Heri Heri For All

Free Heri Heri For All is een landelijk initiatief waarmee KIP Republic 1 juli 1863, de dag van de afschaffing van de Slavernij op eigentijdse en verbindende wijze herdenkt en viert. Deze dag staat binnen het Koninkrijk ook wel bekend als Keti Koti, Dia Di Lucha Pa Libertat en Emancipation Day. Free Heri Heri Fir ALL wordt ondersteund door en uitgevoerd met verschillende partners.

Over KIP Republic

KIP Republic is een in Amsterdam gevestigd internationaal opererend creatief bureau dat culturele kunstprojecten en evenementen cureert. KIP Republic, opgericht in 2018 door de tweelingzussen Ayra en Ira Kip, beoogt kritische en vooral ook inspirerende gesprekken te initiëren door verhalen te vertellen. Dit alles samen met kunstenaars, culturele leiders, veranderaars en gemeenschappen.

 

Dit programma vindt plaats in de Tuin. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.